Warmtepompen

Een alternatief van de cv ketel met mogelijkheden voor subsidie en leningen.

Met een warmtepomp haal je warmte uit de lucht, bodem of water. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning, renovatieproject of een woningcomplex. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een warmtepomp gebruikt duurzame energie uit de lucht, bodem of water voor het verwarmen (of koelen) van een woning en warm tapwater bereiding. Lucht, bodem en water zijn oneindige duurzame energiebronnen. Dat maakt de warmtepomp een ideaal milieuvriendelijk alternatief voor traditionele installaties, zoals een gasgestookte cv-ketel.

 

Een warmtepomp werkt als volgt

De warmtepomp haalt energie uit de lucht, water of bodem. De warmtepomp brengt deze energie van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau door middel van een compressor, een drukverhoger. Hiervoor maakt de warmtepomp gebruik van een koudemiddel die warmte kan transporteren. Vervolgens wordt deze warmte aan een afgiftesysteem in de woning afgegeven. bijvoorbeeld in de vorm van vloerverwarming, koeling of verwarming van tapwater.

Over het algemeen is een warmtepomp een alternatief van de cv ketel. U gebruikt geen gas meer, dus fikse besparing en minder CO2 uitstoot. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Ook bij dit product zijn er mogelijkheden voor subsidie en leningen. Vraag hiervoor bij een deskundige partij advies op.

Een leven lang gelukkig wonen

Alwako vindt het belangrijk dat iedereen bewust is van onze standaarden en onze sterke behoefte tot perfectie.

Onze keurmerken