Je bent hier:

Ons verhaal

Als designers van comfort op het gebied van Warmte & koude techniek, Sanitair en Service & onderhoud voor de zakelijke markt en particulieren, zijn wij een verrijking voor het dagelijkse leven: op kantoor en thuis. Dat ziet u niet, dat voelt u wel. Wij vinden het prima zo. We opereren als het ware in de luwte: het ‘effect’ van ‘onze’ techniek doet de rest. Behaaglijk warm of verfrissend koel, u bepaalt.

Lees verder

Zijn we met onze techniek en soms zelfs de complete installatie vrijwel onzichtbaar, dan is dat in de praktijk vanaf de eerste schets en gedetailleerd technisch ontwerp wel even anders. Dat geldt ook voor de installatie & montage, de service en het onderhoud. Want dan, juist dan excelleren we: als adviseur, sparringpartner en techneut ziet u ons ‘de lead pakken’. Van idee tot uitvoering. Het maakt onze klanten blij en tevreden. Het is Comfort Superieur. Dat voel je

pijltjes-omlaag

Onze directie

Na 45 jaar harde inspanning door mijn voorgangers, medewerkers, oud-collega´s en mijzelf staat er een mooi bedrijf waar ik enorm trots op ben.

Inmiddels sta ik alweer 25 jaar aan het roer van ALWAKO. We hebben vele hordes moeten nemen en hebben -zoals ieder in dit leven- wat veranderingen moeten doorstaan. Wat nooit is veranderd? Dat wij staan voor kwaliteit, vakmanschap en eerlijkheid. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat onze klanten dit ook erkennen.

Lees verder

Inmiddels heeft het ‘vlaggenschip’ ALWAKO twee kapiteins. Jan Paul van Houtum is toegetreden als directeur/eigenaar ALWAKO Installaties B.V. en verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele zaken. Ik focus mezelf op de commerciële werkzaamheden en de kwaliteitsstandaard en het vakmanschap van onze buitendienst. Ik vind het heerlijk om klanten te adviseren, mee te denken en opties te creëren. Kortom: een optimaal antwoord op iedere vraag. Waarbij ik enorm veel energie haal uit kennis vergaren én overbrengen. Ik ben dan oprecht helemaal in mijn hum. Ik voel dit tijdens gesprekken met partners en opdrachtgevers, maar ook wanneer ik voor een groep scholieren sta en ze mag enthousiasmeren over ons fantastische vak. Want ons vak(gebied) is mooi en dynamisch én we hebben de toekomst!

Vanaf 1 september 2022 toegetreden als directeur/eigenaar ALWAKO Installaties B.V.

Met ruim 38 jaar ervaring in de installatiebranche en een technische en bedrijfskundige achtergrond, voegt Jan-Paul veel toe aan onze organisatie. Primair focust hij zich op het leveren van de afgesproken kwaliteit, op het juiste tijdstip, in één keer goed en tegen de overeengekomen prijs.

Lees verder

Om dit te realiseren betrekt hij -organisatiebreed- collega’s bij de totstandkoming van oplossingen voor onze klanten. Volgens de visie van Jan-Paul maakt hij door deze manier van denken en handelen iedereen onderdeel van de geleverde kwaliteit en wordt er beter van elkaar begrepen waarom we de dingen doen die we doen.

“Vanuit mijn eigen intrinsieke motivatie wil ik als mens onder de mensen, samen met Arjan, vorm geven aan onze bedrijfsslogan: Comfort Superieur. Dat voel je! De onderliggende strategie onder deze merkbelofte kent voor mij vier pijlers: een excellente organisatie, toonaangevend werkgeverschap, een klantgerichte organisatie en natuurlijk de energietransitie. De pijlers zijn nauw met elkaar verweven en het één kan niet zonder het ander. Want, wie wil er nu niet werken in een excellente organisatie, waar goed voor je wordt gezorgd en waar we onze klanten de afgesproken kwaliteit, in één keer goed, op het juiste tijdstip tegen de afgesproken prijs geleverd krijgen? In en bij dit alles stellen we de energietransitie centraal. Want deze transitie raakt iedereen. Laten we er dus ook vooral samen voor zorgen dat we onze mooie planeet in stand houden.

Samen met mijn ALWAKO-collega’s zet ik de schouders onder ons mooie bedrijf. Een bedrijf dat continu blijft ontwikkelen en verbeteren. Ook een bedrijf dat altijd goed wil zijn voor medewerkers en klanten. Waarbij we het simpel willen houden en samen willen werken als mensen onder elkaar, op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Samen werken aan samenwerken, niet als eilanden maar als wijlanden.”

foto-werken-bij-Danny

Werken bij Alwako

Danny. Projectleider bij ALWAKO
Als je oom, vader én broer je voor gingen, dan groei je dus letterlijk op met het ALWAKO-DNA. Inmiddels is Danny alweer dik 20 jaar werkzaam bij ons. De mogelijkheden om te mogen proeven aan de verschillende takken van sport binnen ALWAKO maken het dat hij vandaag de dag helemaal in zijn element is als projectleider. Eerder was hij werkzaam in de buitendienst als hoofdmonteur, maar ook bekleedde hij de functie van tekenaar, werkvoorbereider en calculator. Binnen ALWAKO omschrijven we Danny zijn ‘route’ door ons bedrijf ook wel als ‘groei door vrijheid’; wij geven je de kans om te ervaren wat je nu écht graag doet en waarin je kunt excelleren. Samen beter worden, daar gaat het om. En dat voel je bij ALWAKO.

Hebben we je aandacht? Bekijk direct onze vacatures via de button hieronder en laat van je horen!