Werkvoorbereider installatietechniek

Je bent hier:

Comfort Superieur. Dat voel je

Volgens dit motto werken we bij Alwako Installaties iedere dag om onze klanten dit superieure gevoel te laten ervaren. En dat merken we. Ons klantenbestand groeit en daarom zijn we op zoek naar jou!

Als werkvoorbereider kom je terecht in een hecht team, waarin naast werkvoorbereiders en projectleiders ook collega’s van de tekenkamer en planning zijn ondergebracht. Je werkt samen met een vaste projectleider en af en toe ondersteun je ook op andere projecten.

Je geeft input aan de verdere automatisering van de werkvoorbereiding en mag desgewenst meedraaien in het team ‘modelleren’. Zij zorgen voor een digitaal overzicht voor de start van een project waardoor de uitvoering meer voorspelbaar zal verlopen.

Gaat deze rol je goed af en heb je de ambitie om op termijn door te groeien naar de rol van projectleider? We gaan dan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Jouw dagelijkse werkzaamheden

 • Je stelt een detailplanning op en stemt deze af met de projectleider en hoofdmonteur.
 • Samen met de je collega’s van inkoop en magazijn zorg je ervoor dat de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plek aanwezig zijn.
 • Je overlegt met de tekenaar over detailaanpassingen en oplevering van tekenwerk.
 • Het opvragen, bewaken en beoordelen van externe offertes van onderaannemers.
 • Je legt de projectgegevens, behoeftes en (meerwerk)calculaties vast in Syntess.
 • Je organiseert kleinere projecten/projectdelen zelf en gaat regelmatig naar de locatie voor overleg met de opdrachtgever.
 • Voorbereiding van de termijnfacturatie.

Kortom; een verantwoordelijke functie waarbij geen één dag hetzelfde is. Dat is ook waar je naar op zoek bent. Je houdt ervan om in de hectiek je hoofd koel te houden en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Je wisselt gemakkelijk tussen je verschillende werkzaamheden en partijen waarbij je zorgt voor een goede interne en externe communicatie.

Wie we zoeken

 • Je bent iemand die gaat voor kwaliteit en de beste oplossing voor de klant. Je houdt het overzicht en beseft dat een goede samenwerking met je collega’s, leveranciers en klanten hieraan bijdraagt. Je bent nauwkeurig in je planning en stuurt proactief bij wanneer nodig.

 • Minimaal een opleiding op MBO 4-niveau in een relevante richting of aantoonbare werkervaring op dit niveau.

 • Enige ervaring in een soortgelijke functie.

 • Ervaring met AutoCAD en Syntess zou fijn zijn, maar bereidheid om dit te leren is zeker zo belangrijk.

Wat we bieden

 • Een passend salaris dat, afhankelijk van je opleiding, ervaring en eventuele specialisatie.
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen op basis van een fulltime dienstverband
 • De mogelijkheid om opleidingen te volgen, door te groeien of te specialiseren.
 • Werken in een team waar iedere dag wordt gelachen en waar iedereen voor elkaar klaar staat.

Waarom kiezen voor ALWAKO Installaties?
Comfort superieur. Dat voel je …geldt ook voor jou en je collega’s! ALWAKO Installaties groeit, maar persoonlijke aandacht is en blijft -ondanks onze groei- enorm belangrijk.
We zijn volop in ontwikkeling en zoeken collega’s die hieraan kunnen bijdragen. Ons doel? Iedere dag met plezier naar je werk. Voel jij het al?

Meer weten of direct solliciteren?
We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over de functie en over Alwako Installaties. Je kunt daarom altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via HRM@Alwako.nl waarna Hanneke Verrijt, HR-manager, je terug zal bellen op het tijdstip dat het jou uitkomt. Je bent enthousiast en wil meteen solliciteren? Super! Dat kan ook via hetzelfde E-mailadres. We nemen dan in de meeste gevallen binnen twee werkdagen contact met je op.

foto-werken-bij-Danny

Medewerker aan het woord

Danny. Projectleider bij ALWAKO
Als je oom, vader én broer je voor gingen, dan groei je dus letterlijk op met het ALWAKO-DNA. Inmiddels is Danny alweer dik 20 jaar werkzaam bij ons. De mogelijkheden om te mogen proeven aan de verschillende takken van sport binnen ALWAKO maken het dat hij vandaag de dag helemaal in zijn element is als projectleider. Eerder was hij werkzaam in de buitendienst als hoofdmonteur, maar ook bekleedde hij de functie van tekenaar, werkvoorbereider en calculator. Binnen ALWAKO omschrijven we Danny zijn ‘route’ door ons bedrijf ook wel als ‘groei door vrijheid’; wij geven je de kans om te ervaren wat je nu écht graag doet en waarin je kunt excelleren. Samen beter worden, daar gaat het om. En dat voel je bij ALWAKO.

Solliciteren?

Solliciteren via WhatsApp kan ook! Klik hier!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Andere vacatures

Servicemonteur installatietechniek

Als servicemonteur ben je dagelijks op pad om onderhoud te plegen aan cv-ketels, combi ketels, warmtepompen of ventilatiesystemen.